Shih Tzu

Big Choice

Bichon Havanais

 

Baggrund:

Kennel Big Choice blev dannet i 1992, efter vi havde købt vores første Shih Tzu, og havde besluttet at vi ville lave avl og opdræt af denne skønne hunderace.

Men navnet ”Big Choice” blev grundlagt allerede i 1982, hvor vi begyndte opdræt af perserkatte – "Colourpoints", og her fik interesse for avl, og hvad det indebærer af nødvendig viden om genetik og sundhedslære.

Vi følte det var et "stort valg" at skulle opdrætte professionelt. Deraf kom navnet.

Det viste sig at vi havde et godt ”øje” for dette, og vi havde stor succes med opdrættet i udstilling og avl – ”Eldorado of Big Choice” (blåmasket colourpoint) blev en af Europas højest præmierede colourpoints.

Og ikke mindst solgte vi en del killinger og lærte værdien af et godt samspil med køberne – og hvad dét betyder: Nemlig at lære - og at lære fra sig - med et åbent sind.

10 år senere fik vi mulighed for at ændre vores arbejdsliv, og der blev tid til hunde.

Dette skulle være en lille hund, helst med pels og ikke for stor næse (vi opdrættede jo perserkatte). Desuden skulle den være kvik, omgængelig og positiv – så det var jo ikke mange krav at stille !!!

Ved et tilfælde faldt vi over Shih Tzu’en og blev omgående overbevist om, at her var hunden – de følgende mange år har vist, at det faktisk har været endnu bedre end vi har turdet håbe.

Fra starten ville vi lave avl og opdræt, samt vise vore hunde på udstillinger – og hermed begyndte de første år, hvor man skal lære om racen. Dette indebærer at forstå racens ”standard” – hvordan skal hunden se ud. Danne vores egen mening om hvordan VI ønsker en Shih Tzu.  Lære genetikken om hunde – specielt om Shih Tzu, samt i det hele taget at se hvad der foregår.

Da vi købte vores første Shih Tzu og spurgte om vi måtte komme og lære, hvordan man passer den, fik vi beskeden: "Det viser jeg ikke frem!!!"

Så vi besluttede at sådan skulle vores hvalpekøbere aldrig behandles, og det er heller ikke vores natur. Vi har den indstilling at alle kan ringe eller komme når som helst, og det har givet utroligt mange gode oplevelser. Der findes ikke noget bedre end når der kommer en mail med "det er blevet endnu skønnere end vi havde troet" - så er det vi laver lykkes.

Efter 10 år med mange oplevelser, masser af erfaring, og en utrolig udstillingskarriere, havde vi lyst til at prøve kræfter med en anden race - for at udnytte vores viden, og selvfølgelig også af nysgerrighed.

De næste år studerede vi forskellige racer i Klubben for Små Selskabshunde, og valget faldt på Bichon Havanais - En race med et temperament tæt på Shih Tzu'en.

Vores første Bichon Havanais kom til os i 2007, og det er en skøn race som skaber glæde i hjemmet. Også her er avl og udstilling kommet i gang med utrolige resultater.

 Vi glæder os over at kunne bruge vores viden på disse racer - for hundenes, hvalpekøbernes og vores egen skyld.

 Yvonne & Peter

 Kennel  Big Choice

 

   

 

Big Choice 

Yvonne & Peter Frederiksen
Aldersro 6
DK-4681  Herfølge
Tlf:  56 21 37 62    Mobil: